661 ståplasser på Bryne stadion

NULL

Norges Fotballforbund vil begrense tilskuerkapasiteten på Bryne stadion til 3303. Bryne FK håper på dispensasjon.

I et skriv fra NFF har Bryne FK fått beskjed om at Bryne stadions publikumskapasitet for 2006 er 2642 sitteplasser og 661 ståplasser. Dette er dramatisk for Bryne FK, og klubben søker selvsagt om dispensasjon.

Dette viser at NFF kvesser sablene og stiller krav til 1.divisjon. I søknaden om dispensasjon har vi vist til årsmøtevedtaket om å jobbe videre med nytt stadion. Uten årsmøtevedtaket hadde vi hatt et stort problem, sier daglig leder i Bryne FK, Fredrik Kverneland.

Bakgrunnen for kravet fra NFF, er regelen som sier at 80 prosent av tilskuerkapasiteten skal være sitteplasser. De siste årene har klubbene i 1. divisjon automatisk fått dispensasjon fra dette kravet.

Hvis vi ikke får dispensasjon, kan det bety en million i tapte publikumsinntekter. Da er det bråbrems på kostnadssiden, hvis vi ikke er kreativ og finner andre måter å tjene penger på, sier Kverneland.

Han viser til at på en vanlig kamp med 2500 tilskuere, står 1500 på StoreStå. Fotballforbundet vil altså mer en halvere dette tallet.

Vi håper på dispensasjon i 2006 og 2007. Hvis vi ikke er på nytt stadion i 2008, kan det hende vi må sette opp stoler på ståtribunen.

Hva skjer med det planlagte taket over deler av ståtribunen?

Vi stoppet takplanene da vi fikk dette skrivet fra NFF. Hvis vi får dispensasjon, får vi diskutere om vi likevel skal bygge tak, sier Fredrik Kverneland

Hentet fra Jærbladet – Tekst: Tarjei Sel

Dette må jeg få kommentere; (Leif Tore Mellemstrand)

Dette har jeg vist om lenge kunne komme til og skje på Stadion. Etter at jeg var på Supporter seminaret i sørmarka 2004 fikk jeg klar tilbake meldinger fra Dag Vestlund om at disse reglene kom til å fungere for fullt i 2006, til og med i 1.divisjon. Dette har jeg advart det gamle styret i Bryne FK om, men fikk i retur at dette ikke var tilfelle. Så jeg trodde at styret hadde litt mer kontroll på det en meg. Så jeg lot tingene ligge. Allikevel fikk jeg med meg at Fredrikstad ble tvunget til og sette opp setter på ståtribunen selv om stadion planene var kommet like langt som de er kommet på Bryne nå. Og likeså skjedde i Kr.sand i 2005.

Og ingen dispensasjon ble heller gitt til SK Brann. Her ble det bygget ny sittetribune i 2004, som igjen ble revet etter sesong slutt i 2005. Her blir det nå bygget en helt ny tribunen til mange mange millioner kroner som er en del av Nye Brann Stadion.

Jeg er nå redd at Bryne heller ikke vil komme til å få denne dispensasjon som alle i fotball Norge har søkt om tidligere, og jeg vet sannelig ikke om noen ennå har fått en slik dispensasjon heller. Jeg håper at Bryne skal få denne dispensasjonen, men jeg tror ikke Bryne går under en annen kam en andre klubber.

KIL har sett dette og bygget ny sittetribune i vinter. Jeg tror Bryne må ut med pengene og sette opp traktor seter på ståtribunen allerede i år. Dette kan få store konsekvenser for B-Gjengen.

Men dette trur jeg Fredrik og styret i B-Gjengen skal finne den best løsingen på om dette problemet skal dukke opp.

Ære være NFF, la oss få dispensasjon. Amen

Annonse

Alfa safe utleie

Vi har det
du trenger

Alfa Safe er Jærens største utleievirksomhet. Vi er totalleverandør av maskiner og utstyr til bygg- og anleggsbransjen, håndverksbedrifter, offentlig sektor og til private.

Lyst å dele artikkelen?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Skrevet av:

Legg igjen en kommentar