Favorittene snublet

NULL

0-0 mellom Bryne - HøddI Magnus Johanssons karantenefravær var det denne gang Frode Olsen som ledet Bryne-laget fra benken, i kampen alle trodde hjemmelaget skulle vinne.

Og skal Bryne fortsatt henge med i toppen av Adeccoligaen burde de også vunnet kveldens kamp. Hjemmelaget kontrollerte oppgjøret, men en enorm sløsing av sjanser resulterte i bare et fattig poeng på hjemmebane.

Kjedelig
Første omgang trenger ikke nærmere beskrivelse enn det. Selv om Bryne hadde flere sjanser en Hødd i løpet av de 45 første minuttene, gikk det seg ikke til for Allan Borgvardt og Paul Oyuga på topp. Vikarierende trener Frode Olsen gjorde noen nødvendige endringer i pausen, da han satte innpå Håvard Sakariassen og Vidar Nisja for Jarle Steinsland og Jarle Mong. Paul Oyuga tok Steinslands plass sentralt på midten mens «Sakk» fikk Oyugas plass på topp sammen med Borgvardt.

Så gikk alt så mye bedre for Bryne, unntatt i den avgjørende siste fasen. Nykommer Håvard Sakariassen er oppgitt over at Bryne ikke klarer å avgjøre kampen idag.

– Vi burde framstått mer rutinert mot Hødd på hjemmebane, jeg er utrolig misfornøyd med dette resultatet mot bunnlaget, sier Sakariassen til Jærbladet.

«Sakk» fungerte bra på topp sammen med Borgvardt, og selv om det ikke ble scoring viste Håvard kvaliteter som vil gjøre han til en viktig mann for Bryne fremover.

– Jeg følte jeg bidro positivt og jeg synes Bryne spiller en meget spennende fotball. Det kommer til å gå enda bedre ettersom jeg lærer medspillerne å kjenne og omvendt, sier en av Adecco-ligaens mestscorende spisser.

Med makkere som Paul Oyuga og Allan Borgvardt er det jo ganske utrolig at Bryne ikke har scoret mål på de to siste kampene. Til gjengjeld scoret de seks mål i kampen mot Sparta Sarpsborg, men det hjelper lite når de bare klarer et poeng mot Adecco-ligaens klart dårligste lag.

Hødd ikke hjelpeløse
Hødd var likevel ikke helt ufarlige i dagens kamp, selv om det var Bryne som produserte mesteparten av sjansene. Midtvegs i andre omgang fikk bortelaget tre 100 % sjanser, men heller ikke de maktet å få ballen over målstreken. På den siste store sjansen reddet forøvrig midtstopper Jaakko Nyberg ballen på streken, til stor lettelse for hjemmepublikumet, som ikke hadde så mye å juble for idag.

Kampen ebbet ut i 0-0 men Bryne burde avgjørt kampen i sluttminuttene da de fikk flere eventyrlige muligheter til å score. Hjemmelaget med kaptein Kai Ove Stokkeland tilbake i form presset skikkelig på de siste 5 minuttene og laget hadde fortjent 3 poeng mot Hødd hvis de bare hadde vært mer effektive foran mål.

Neste søndag venter Hønefoss i en vanskelig bortekamp hvor Bryne må ta alle poenge skal de fortsatt henge med i opprykkskampen. Da er trener Magnus Johansson endelig tilbake etter den 3 kampers lange karantene han fikk etter episoden mot Fredrikstad.