Kampen som hadde alt

NULL

Fredrikstad slo Bryne 6-4 etter ekstraomganger og straffesparkkonkuranseFFK kom best i gang mot Bryne, men bortelaget ga aldri opp og ga «Guttæne» kamp helt inn.

4. runde kampen mellom Fredrikstad og Bryne i Plankebyen hadde så og si alt det en tilskuer kan ønske seg. Mål, straffe, hjemmedømming (ikke så kjekt for bortelaget) «utvisning», gule kort, stemning på tribunen, ekstraomganger og straffespark!

Kamprapport »

Action
Bryne har avspark og spiller seg til sin første sjanse etter 6 minutter. Allan Borgvardt er alene gjennom, men skuddet blir for enkelt for Rami Shabaan i FFK-målet. Etter 13 minutter peker dommer Tom Henning Øvrebø på straffemerket etter at Jaakko Nyberg feller Hans Erik Ramberg. Eksekutør: John Anders Bjørkøy. Bjørkøy er sikker, og setter ballen utagbart til side for Roger Eskeland i Brynes mål. Etter dette presser hjemmelaget noe voldsomt på og har store sjanser foran mål, men en god Eskeland i Brynes mål hindret flere scoringer fra de hvite og røde sin side. Bryne er forøvrig også farlig frempå, og fører kampen i perioder samtidig som FFK satser på kontringer.¨

Da stadionuret viser 69 minutter, får Bryne sitt første mål for kvelden, da Bjørn Ingvar Kydland krangler ballen i mål i kamp med Raio Piiroja og sender 25 elleville Bryne-supportere til himmels. De tilreiste kommer imidlertid raskt ned på jorden igjen, da FFK nok en gang får straffespark. De fleste på tribunene er sikre på 2-1 og klapper og synger for full hals da Bjørkøy nok en gang går frem mot straffemerket. Roger Eskeland lar seg imidlertid ikke lure, og redder Bjørkøys straffe, noe som ga Bryne ny tenning. Bortelaget presser på for ledermålet, men resultatet holder seg ut ordinær tid, og lagene må ut i nervepirrende ekstraomganger. Takket være Plankehaugen og øvrige hjemmefans, er stemningen på stadion på topp. De 25 Bryne-supporterne gir ikke nevneverdig lyd fra seg, men dommer Tom Henning Øvrebø fikk nok høre det et par ganger da han foretok flere rare avgjørelser. Blant annet fikk FFK først legge inn foran mål, men da Øvrebø såg at det ikke ble mål utav det, valgte han å gi hjemmelaget en ny sjanse ved å blåse frispark like utenfor 16-meteren. Øvrebø signaliserte heller ikke fordel FFK da han lot angrepet deres gå, så hva mannen i gult såg i den situasjonen er det vell bare han som vet.

Målfarlige innbyttere
FFK setter innpå sin storvokste spiss Øyvind Hoås, som i det 96. spilleminutt gir hjemmelaget ledelsen 2-1. Bryne viser imidlertid styrke da de igjen utligner, denne gang ved deres innbytter Espen Hægeland, som på halv volley fyrer løst i sin siste kamp før han lånes ut til 2. divisjonsklubben MK.

Etter dette starter Fredrikstad et massivt kjør mot Brynes mål, og har flere eventyrlige muligheter til å avgjøre, men hjemmelaget er uheldige, og kampen må avgjøres på straffespark-konkurranse.

Dramatisk straffesparkkonkurranse
Brenne, Kvisvik, Bjørkøy og Toth scorer sikkert, mens Brynes Paul Oyuga og Espen Hægeland skyter over. Borgvardt og Rashid var derimot iskalde på sine straffer, men det ender til slutt med seier 6-4 til FFK, som nå er klare for sin første kvartfinale siden 1984. – Dette satt langt inne, sier Raymond Kvisvik til VG etter kampen. FFK-trener Knut Torbjørn Eggen ovenfor fxt.no enig i dette. – Bryne var gode, og veldig vanskelige og spille mot.
Brynes trener, Magnus Johansson, som ble henvist til tribunen da det gjenstod ca 10 minutter av ordinær tid, er også fornøyd med det laget presterer i Plankebyen. – Vi var bedre en Fredrikstad i 90 minutter, selv om FFK var best i ekstraomgangene. Likevel, vi viser at vi kan spille godt også mot tippeligalag. Så veldig skuffer er jeg ikke, sa Johansson til fxt.no etter den dramatiske kampen. Svensken ble henvist til tribunen da han ropte på frispark til Bryne i andre omgang. Før dette hadde han fått tilsnakk for å ha stått for nær sidelinja.

Hægeland kunne blitt helt
Espen Hægeland, som spillte sin siste kamp for jærlaget før han leies ut til MK, kunne, hvis det ikke hadde vært for straffebommen, blitt dagens Bryne-helt. Hægeland har ikke fått mange sjansene under Johansson, men i gårsdagens kamp fikk han vise seg frem på aller beste vis, da han på halvvolley knallet ballen i mål bak Rami Shabaan. På Brynes siste straffespark skøyt han høyt over. – Det var en kamp som til slutt ble både og. Det var et veldig greit mål, men surt å bomme på straffespark. Jeg konsentrerte meg om å treffe ballen best mulig, men legge litt luft under den. Dessverre ble det for høyt, sier Espen Hægeland til aftenbladet.no. Paul Oyuga bommet også på sitt straffespark, og det spørs om ikke Bryne må finne en ny eksekutør til eventuelle straffespark i Adecco-ligaen fremover.

– Det er tredje gang på rad at jeg bommer. Det har aldri hendt før, men sånn er jo livet, sier Oyuga til aftenbladets nettutgave.
Dermed er cupeventyret over for Brynes del, og laget skal nå konsentrere seg fullt og helt mot årets hovedmålsetning: Opprykk.