Kontret Bryne i senk

NULL

Bryne 1 - Moss 5Bryne, som til nå har vært et særdeles fryktet lag på hjemmebane, tapte noe overraskende 1-5 mot et heltent Mosslag, som regelrett kontret Bryne i senk. Og det selv om jærlaget kom best i gang.

Publikum hadde ikke en gang fått satt seg da toppscorer Allan Borgvardt kom i scoringsposisjon. Skuddet satte han, dessverre for Bryne, i tverrligger og over. Gårsdagens kamp ville trolig blitt en helt annen hvis dansken hadde satt ballen bak Erik Holtan, men heller ikke dennen gangen lykkest Borgvardt i den avgjørende siste fasen.

Kamprapport »

Håpet på Aafk-reprise
I den andre enden av banen derimot, fikk Moss’ angripere herje som de ville med Brynes forsvarere. Kontring på kontring resulterte i ufattelige fem mål for bortelaget, det første etter 18 minutter da John Muiruri enkelt forserte inn mot Brynes 16 meter og satte ballen i mål bak Roger Eskeland.

– Det var fortvilende å stå bak der. Det var ikke noen god følelse i det hele tatt. Moss kontret oss rett og slett i senk, sier Eskeland til aftenbladet.no.

Bryne svarte imidlertid raskt på Moss’ scoring, da midtstopper Jaakko Nyberg fikk knallet inn utligningen. De fleste på tribunene trodde nok på reprise av Aalesund kampen (0-1, 1-1, 2-1) men Moss ville det annerledes. I løpet av 18 minutter holdt Geir Bakkes lag kontrings-show på Bryne Stadion, til hjemmepublikumets store fortvilelse. Flere hadde imidlertid ikke mistet troen, og mimret tilbake til kampen mot Bodø/Glimt for noen år tilbake, da Bryne låg under 3-0 og til slutt vant 4-3.

De fleste gikk
Resultatet holdt seg til pause, og Bryne-spillerne ble av et fåtalls trofaste supportere klappet inn på banen igjen, i håp om at laget skulle heve seg nok til å kapre et poeng. Bryne gjorde noen nødvendige bytter, som om ikke annet hvertfall hindret et enda større tap.

Moss fortsatte imidlertid å føre kampen, og laget viste seg særdeles giftige på sine kontringer, som med unntak av straffemålet i slutten av 1.omgang, ble Moss sin oppskrift på suksess. Det hører med til historien at Bryne var farlig frempå flere ganger, men ballen ville aldri over målstreken, og da gjestene fra Moss nok en gang fikk kontret inn et mål, var stortapet et faktum. Moss-trener Geir Bakke er særdeles fornøyd med seieren over opprykkskandidat Bryne, men mener ikke med det at hjemmelaget var så dårlige som resultatet tilsier.

– Jeg vil ikke si jeg er skuffet over Bryne. Vi hadde marginene på vår side, men Bryne skapte mange halv-store sjanser som de ikke fikk mål på.

Bryne har nå tapt to seriekamper på rad, og ligger på en 5 plass på tabellen. Førstkommende onsdag er det cupkamp igjen, mot Fredrikstad på bortebane, en kamp Bryne-guttene gleder seg stort til. – Nå må vi bruke en dag på å glemme dette tapet, og ha fullt fokus på cupkampen mot Fredrikstad onsdag, sier Bryne keeper Roger Eskeland til aftenbladet.no.