Lederens røst

Det har skjedd mye i Bryne FK de siste ukene og jeg tenker det er på tide med en såkalt lederens røst. I løpet av januar har terminlisten blitt klar, spillere har komt inn og mange har forsvunnet. Det har vært en måned med mye frustrasjon men også litt gode nyheter. Bryne har et klart mål om å rykke rett opp igjen i år, og har helt sikker en god plan på hvordan de skal lykkes, men for oss supportere som leser aviser fremstår vi betydelig svekket per dags dato.

Det har skjedd mye i Bryne FK de siste ukene og jeg tenker det er på tide med en såkalt lederens røst.
I løpet av januar har terminlisten blitt klar, spillere har kommet inn og mange har forsvunnet. Det har vært en måned med mye frustrasjon men også litt gode nyheter. Bryne har et klart mål om å rykke rett opp igjen i år, og har helt sikker en god plan på hvordan de skal lykkes, men for oss supportere som leser aviser fremstår vi betydelig svekket per dags dato.

Vi kan starte med en enkel oversikt.
—————Knezovic—————–
Norheim – Mjønner – Lode – Aamodt
Helle – Kastrati – Holmvik – Grødem
————Skartun – Ajeti————-

Denne lagoppstillingen er borte i tillegg til Jonas Høidahl og Erling Braut Håland.
Det er skremmende mange og et meget bra lag.
Bryne FK var raskt ute med å si at målet er opprykk, selv lenge før de viste hvordan neste års stall så ut. Men når det er sakt støtter jeg uttalelsen og mener å si noe annet etter et nedrykk ville vært feil.

Inn har vi fått Rogvi Baldvinsson, Andreas Jacobsen, Bjarne Langeland, Rune Pedersen Bore og Geir Dahle Høyland.
Her er det noen godt kjente navn og noen litt mer ukjente navn. Jeg synes det er spennende signeringer og det kan fort bli veldig bra, men fellesen for alle er vell at de kommer fra et lavere nivå.
Vi går inn i en helt ny liga og jeg må innrømme at jeg er veldig spent på hvor bra denne ligaen egentlig er. Jeg tror det er en beintøff liga og vi skal få det meget tøft om vi skal vinne avdeling 2.

Hele sentrallinjen er borte, Lode var kaptein i første treningskamp og kunne vært en bra kaptein i år. Hvem står vi igjen med nå som skal være en såkalt hærfører? Byskata skal bli Brynes nye midtbanesjef. Har han vist nok i fjor til til at vi kan stole på han klarer den jobben? Bøgild og Khalili scoret 7 mål til sammen i fjor. Skal vi rykke opp må dette tallet minst dobbles. Midtbanen har en veldig lav gjennomsnittsalder hvor mye står og faller på hvor godt klarer ungguttene seg. Holder Robert Undheim seg skadefri i år?
Per dags dato synes jeg det er alt for usikkert hvor gode vi er.

Skal vi opp må vi forsterke oss, og vi må forsterke oss skikkelig. Får vi inn en god keeper nå så synes jeg det er greit bakover. At vi får med oss Addo igjen i år blir som en ny spiller, og vi vet hvor god Addo kan være. Det er på midtbanen og på topp de største spørsmålene er i mine øyne. Jeg ønsker meg veldig en bauta på midtbanen. En hærfører, gjerne 2 meter høy og sterk i kroppen. En boks til boks spiller som holder laget samlet. Vi må også ha inn en ny spiss som vi vet kan levere mange mål.
Så er det selvfølgelig mye økonomi som spiller inn her. Hvor mye vi kan bruke på a-laget nå vet jeg ikke. Men med de lønnsutgiftene som har gått ut fra i fjor samt salg av, Lode og Håland håper jeg Bryne har litt i sekken og at de velger å bruke det på å forsterke laget.

Det er fortsatt over 70 dager til seriestart og mye kan skje. Men med så store utskiftinger trenger nok laget alt av tid vi har til å sette sammen et nytt vinnerlag.
Når det blir så store forandringer og mange dårlige nyheter er det lett å rope på trenere og ledere å tenke» kæ i hel… de holde på med på klubbhuset.» Men tenker vi litt på hvordan de har det kan det ikke være lett å drive klubb heller. Noen valg er vi uenige i og noen valg synes vi er riktige. Slik er det og slik kommer det alltid til å være. Personlig synes jeg det er litt feigt og si du er umotivert og vil vekk når du har bidratt til å spille klubben til nedrykk. Dette setter klubben i et dilemma hvor vi kan velge å slippe de gratis eller beholde de å la de klage å ødelegge for andre. Bryne har valgt det første alternativet. Men dette er vel en del av straffen med et nedrykk.
Uansett kjekt å lese i Håland saken hvor viktig det var for Erling og Alf-Inge at klubben skulle sitte igjen med en god avtale. Skulle veldig gjerne sett Håland på topp for Bryne i år men ønsker han lykke til videre og håper han lykkes maks! Håper flere av de unge lovende tenker slik.

Så til det mer positive.
Veldig kjekt å se at det signeres så mye sponsoravtaler og det virker som alle bedrifter som har mulighet virkelig er med. Her ser det ut som klubben jobber veldig bra.

Terminlisten synes jeg ser grei ut. En fin miks av søndag og lørdagskamper. Jeg er en av de som synes søndag kl 18.00 er beste tid å spille hjemmekamper på, så kan vi glede oss og lage lørdagskampene til noe ekstra med hyggelig opplegg både før og etter kamp.

Treningskampen mot Brodd var bra og det mye å bygge videre på. Vi har utrolig mye potensial i laget nå og det ser ut som Ole og Even har fått en god start på oppkjøringen og er på rette veien.

La oss krysse fingrene for at vi er ferdige med å selge spillere nå og at vi kan fortsette å bygge opp et slagkraftig lag til seriestart.
Ett liv, en klubb

Annonse

Kvalitet og presisjon

Sørvest Betongsaging

Er du opptatt av kvalitet og presisjon, så er vi ganske enkelt de rette. Vi utfører jobben raskt, rimelig og til avtalt tid. Gode medarbeidere og en oppdatert maskinpark gjør at vi raskt kan bistå deg i både store og små oppdrag innen bl.a. riving, betongsaging, meisling og kjerneboring.

Lyst å dele artikkelen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Skrevet av:

Legg igjen en kommentar