Spektakulær scoring gav avansement

NULL

3-1 seier over Godset i cupenBryne supporterne synger «Det er ingen som kan skyte som Kydland». Etter gårsdagens scoring er det vell ikke mange som kan heade som han heller.

2-1 scoringen til Bjørn Ingvar Kydland var av det sjeldne slaget. Liggende på brystet og med 3 Strømsgodset spillere rundt seg, fikk han headet ballen i mål på returen fra sitt eget skudd, til stor jubel fra medspillerne som flokket seg rundt målscoreren.

Kamprapport »

Rødtrøyene fikk den best tenkelige starten da Paul Oyuga iskaldt satte ballen i mål etter å ha utnyttet en tabbe av Kristian Sørli. Men bare minuttet senere var lagene àjour igjen. Mattias Andersson kom alene med keeper Roger Eskeland, som vanligvis er ganske så sikker i èn-mot-èn situasjoner, men denne gangen måtte han gi tapt, og stillingen var dermed 1-1 allerede etter 5 spillte minutter.

Bryne slet med spillet inledningvis og ga Strømsgodset alt for mye rom, noe Bryne-trener Johanson bekrefter overfor TV B-Gjengen. – De første 20 sliter vi litt, men etter dette er det bare et lag på banen og vi spiller veldig taktisk klokt. Samtidig er vi er veldig flinke på å spille på en og to touch.
Bryne vartet opp med særdeles flott angrepsfotball og var nære på å gå opp i ledelsen flere ganger før pause, men avslutningene stod ikke i stil med det imponerende spillet, og lagene gikk i garderoben med hver sin scoring.

Sogndal glemt
Den sørgelige forestillingen mot Sogndal sist fredag var glemt, og storspillet fra Aalesund-kampen var hentet frem igjen. Oyuga og Borgvardt stortrivest som Brynes angripere, og begge spillte en særdeles god kamp i den røde drakten. Borgvardt lykkes med absolutt alt og herjet med Strømsgodset spillerne, deriblandt eks-kollega i Viking, Ronny Deila. Alikevell ble det ikke scoring på dansken, som hadde flere eventyrlige sjanser til å sette ballen i mål. Oyuga derimot, fornektet seg ikke, og nettet to ganger i løpet av kampen. Også han hadde flere muligheter framfor mål, men med sine to flotte scoringer og innsats til tusen var kenianeren svært delaktig i Brynes videre avansement.

Hele laget storspillte forøvrig, og fra midtbanen styrte som vanlig Kai Ove Stokkeland og Jarle Steinsland laget med den største ro, og begge var farlig frempå med skuddfoten en eller flere ganger i løpet av kampen. – Midtbanen er veldig nøyaktige når de får ballen, og spillerne rundt er veldig bevegelige, roser trener Johansson til TV B-Gjengen, som samtidig skryter av angrepsduoen Oyuga/Borgvardt. – Paul gjør en veldig fin jobb på topp, og Allan er banens beste.

Bryne-show i 2.omgang
Det at Strømsgodsets Kenneth Dokken fikk sitt andre gule kort midtvegs i andre omgang, og dermed måtte forlate banen, gjorde vegen til 4 runde et lite hakk enklere, og selv om Godset hadde muligheter til å utligne på stillingen 2-1 til hjemmelaget, var det fullt fortjent da Oyuga punkterte kampen 4 minutter på overtid. – Dette var veldig moro. Hele laget gjør en kjempekamp og vi er klart bedre enn Strømsgodset. Det er en stund siden jeg har scoret to mål i samme kamp, det passet greit at de kom i en viktig cupkamp, smilte tomålsscorer Paul Oyuga til Jærbladet etter seieren.

Flere ganger fikk de 1062 tilskuerne frysninger på ryggen av det imponerende angrepsspillet Bryne presterte, og det ville vært 100 % fortjent hvis klikk-klakk fotballen endte med en scoring til. Strømsgodsets midtbane-veteran Øyvind Leonhardsen var enig i at Bryne var det beste laget i onsdagens kamp, i hvertfall de siste 45, og kan ikke helt sette fingen på hva som er galt med Godset, etter 4 tap på rad. – Vi sliter litt for tiden, men vi gir ikke opp og vi får prøve å rette opp i de feilene vi gjør, forteller «Leo» til TV B-gjengen og legger til at Godset kommer sterkere tilbake.

Dermed reiser Bryne til Fredrikstad neste onsdag, og skal vi tro Bryne-trener Magnus Johanssons utsagn til TV2 onsdag kveld skal de få slite. – Alle lag bør passe seg for Bryne.
Men aller først venter Moss på Bryne Stadion førstkommende søndag, og med alle de målsjansene Bryne produserer på hjemmebane for tiden er forhåpentligvis kalas-siffrene rett rundt hjørnet.