Bryne gjorde jobben

Bryne - Spart Sarpsborg 1-1Bryne gjorde jobben, og med uavgjort resultatet mot Sparta kapret Bryne kvalifiseringsplassen. Sparta kunne også juble etter kampslutt da de hadde sikret fornyet kontrakt i Adeccoligaen.

Det var Bryne som åpnet best, og allerede etter 4 minutter var Marius Helle frempå og fikk ballen i mål. Etter dette forsatte Bryne å presse på uten å komme til de helt store sjansene. Etter hvert kom Spart mer og mer med i kampen og i det 36 minutt gikk Daniel Lubiniecki høyest på en corner, og lagene hadde ett mål hver.

Før pause måtte Brynes sisteskanse, Nuno Marques forlate banen. Portugiseren pådro seg en lei strekk i lysken. Vi vil vite mere i løpet av morgendagen om Nuno kan delta i kvalik-kampene. Dermed var det igjen duket for unggutten Bernhard Nyheim mellom stengene.

I andre omgangen åpnet Bryne igjen bra, men den helt store sjansen fikk vi ikke før helt i sluttminuttene, da hadde Håvard Sakariassen skudd på mål som keeperen ikke fikk skikkelig tak i, og ballen rullet mot mål. Men Thomas Sandem slapp med skrekken, og klarte å snappe opp ballen før den krysset mållinjen.

Når stadionuret hadde passert 90 minutter var begge lag fornøyde med resultatet, og gjestene holdt ballen i laget i sin bakre firer til taktfast applaus fra publikum.

I Tippeligaen var det spenning helt til siste slutt. Da det gjenstod 2 minutter av full tid på Kristiansand stadion, var det Viking som ville vært motstander i kvalik kampen, men et selvmål av Odd Grenland sørget for at Viking klatret opp på sikker grunn. Nå blir det Skiens laget som må ut i kvalifisering om den siste plassen i Tippeligaen.