Bryne lekte seg videre i cupen

Bryne kom sterkt tilbake etter tapet mot Bodø/Glimt søndag, og vant 5-0 borte mot Askøy i kveldens cupkamp.

Sol, men kaldt på Myrane Kunstgress, en liten «stadion» på Askøy utenfor Bergen. Tidligere Brann-speeker Terje Bøe holdt oss oppdatert på cuprunden fra sin plass i på klubbhus-verandaen, og gjorde sitt for å holde liv i publikum undervegs i cupoppgjøret mellom Askøy og Bryne. Forholdsvis lite folk viet kvelden sin til å se denne kampen, men sier vi 200+ kan vi ikke være så langt unna. Stor mulighet for at majoriteten av fotball-interesserte Bergensere hadde tatt turen til Sotra for å overvære Øygarden – Brann denne kvelden også, som forøvrig også 5-0 favør Brann. Dermed kan det gå mot reprise av Cupfinalen 1987, hvor Bryne altså slo Brann 1-0.

Kamprapport »

Jærlaget tok komandoen fra start og hadde flere sjanser til å score i kampens første minutter. Det måtte imidlertid et selvmål til for å åpne Brynes scoringskonto, da Askøys Sørensen i det femte spilleminutt satte ballen i eget nett. Marius Helle var nest sist på ballen og var en av spillerne som var friskest i åpningen på Myrane kunstgress, derfor var det fortjent at Ålgård-gutten fikk sette Brynes scoring nr to i kampen, etter ni minutter. 2-0 holder seg ut omgangen, selv om Bryne hadde flere sjanser som kunne gitt nettkjenning. En god Kytiri Michaelakis i Askøy sitt mål forhindret imidlertid flere baklengs før pause.

I 2 omgang får Askøy komme en ørliten smule mer inn i kampen, og får vist frem noe av spillet sitt, uten at det fører til noen målsjanser den lille perioden det varte. Bryne har full kontroll på kampen, og det må sis at keeper Roger Eskeland hadde en særdeles rolig dag på jobben. I det 64 spilleminutt blir Allan Borgvardt felt innenfor Askøys 16 meter, og dommeren peker på straffemerket. Det var vell forøvrig det eneste rette mannen i gult gjorde i kampen… Både han og den ene assistentdommeren virket noe malplasserte ut, men heldigvis gikk det ikke nevneverdig negativt ut over Jærens Superlag. Over til straffen – Borgvardt er eksekutør, og setter ballen sikkert ned i det ene hjørnet. Minuttet etterpå bytter Magnus Johansson ut dansken, og setter innpå Tommy Høiland. Flere bytter blir gjort etterhvert, Marius Helle og Paul Oyuga går ut, inn kommer Bjørn Ingvar Kydland og Cato Hanssen. Begge skulle de få sette sitt preg på kampen, for etter 83 minutter er Kydland der med pannebrasken og header ballen kontant i mål. Fire minutter senere er det unge Hansens tur til å vise seg frem, da han legger på til 5-0 for Bryne, som dermed er videre til 3 runde i cupen.

Bra kamp av Bryne, som ved flere anledninger spillte veldig bra fotball mot et Askøy lag som skal ha ros for at de aldri ga opp.

Brynes bestemann må idag bli Vegar Landro, som hele tiden fikk slå særdeles presise innlegg på Brynes høyreside, og som markerte seg positivt både offensivt som sagt, og defansivt i sin høyre back-rolle. Kaptein Kai Ove Stokkeland spillte også en god kamp i Bryne-drakten, det gjorde også hans makker på midtbanen, Quinton Jacobs. Alle som spillte viste imidlertid god innsats og vinnervilje, noe som var nok til å slå 2 divisjonslaget Askøy.