Bryne og Glimt fosser videre

Bryne seier 2-0 over KongsvingerBryne og Glimt tok tre særdeles viktige poeng i kampen om kvallikkplassen, i en beinhard kamp mot hverandre

En real thriller
De to topplagene var før runden à poeng med hverandre, etter at Bryne slo Bodø/Glimt 3-2 i forrige runde. Etter at Bryne hadde spillt og vunnet 2-0 over Kongsvinger låg Jærlaget på kvalifiseringsplass. Bodø/Glimt på sin side tok en enkel seier over bunnlaget Haugesund, og fratok dermed Bryne kvalikkplassen med bedre målforskjell.

Bryne startet offensivt og var frempå nærmest direkte etter avspark, uten at det resulterte i mål. Etter 11 minutter derimot fikk Bryne frispark på nærmere 25 meter, og Jørn Hagen bestemte seg for å prøve lykken. Ballen smøg seg langs bakken, forbi alt og alle og utagbart ned i keepers lengste hjørne. En scoring som nok overasket både Jørn Hagen selv og de 2575 tilskuerne på Bryne Stadion.

Kamprapport »

Annullert scoring
Like før pause setter Bryne og Ronny Espedal ballen i nota igjen, men dommeren blåser og gir Kongsvingers keeper 5-meter, trolig fordi han mente ballen var bak linja. Noe annet ville hvertfall ha vært uforståelig da det ikke foregikk noe ulovlig inne i feltet, hverken med tanke på offside eller eventuell knuffing/holding. 1-0 holder seg imidlertid til pause, etter en omgang hvor Bryne stort sett har hatt full kontroll på det lille Kongsvinger produserte av målsjanser.

Andre omgang startet litt varierende med gode sjanser til begge av lagene, men hjemmelaget beholdt kontrollen på det som skjedde ute på matta. I det 57 minutt ble superspiss Håvard Sakariassen felt like utenfor 16 meteren. Frisparket tok Sakk selv, og sendte ballen via et Kongsvinger-bein og i mål bak KIL-keeper Eriksen. 2-0 til Bryne og god stemning blant publikum.

Unødvendig utvisning
Bare minutter etterpå pådro KILs John Pelu seg et unødvendig kort som gjorde at bortelaget måtte fullføre med 10 mann. Pelu fikk gult i første omgang for å ha protestert mot dommeren, og med denne viljehandsen i 2. omgang ble midtbanespilleren korrekt sendt i garderoben av dommer Stig Rune Krokdal.

Bryne maktet forøvrig ikke å gjøre det store ut av overtallet, og kampen endte med en fortjent 2-0 seier til hjemmelaget. Bryne er dermed oppe på 44 poeng.

Senere på kvelden slo Bodø/Glimts nedrykkskandidat Haugesund på hjemmebane. Kampen endte 4-1 til gultrøyene, som dermed tok tilbake kvalifiseringsplassen på bedre målforskjell enn Bryne. Glimts mål ble scoret av Randall Brenes, Runar Berg (2) og Stian Tething, mens Michael Antoine Curier scoret Haugesunds trøstemål i det 90. spilleminutt.

Nervepirrende avslutning
Neste søndag møter Bryne Pors borte, mens Bodø/Glimt reiser til de dype skoger for å prøve å ta poeng fra Kongsvinger. De to andre topplagene, Aalesund og Strømsgodset tok henholdsvis ett og tre poeng hver i sine oppgjør. Aafk maktet bare å spille 3-3 mot dumpekandidat Follo, mens Godset tok en oppskriftsmessig seier over Pors, selv om Skienslaget scoret først å gikk opp i ledelsen etter 13 minutter. Andersson (2)og Kovacs ordnet imidlertid opp for hjemmelaget som dermed troner alene på toppen av tabellen i Adecco-ligaen, med 54 poeng, to poeng foran Aafk.