Dette er lagene vi møter i årets sesong

2020-sesongen er historie, og nå er alt fokus på 2021. Etter opprykket er vi igjen tilbake i OBOS-ligaen, der vi blant annet vil møte storheter som Fredrikstad, Start og flere andre lag vi liker å sammenligne oss med.

I tillegg til Bryne FK blir følgende 15 lag også å finne i dette årets utgave av OBOS-ligaen:

Aalesund
Var fjorårets desidert bunnlag i Eliteserien. Bytta trener og Lars Arne Nilsen tok over, uten at det hjalp nevneverdig. Vi spilte mot dem på nest øverste nivå noen år. De rykket bla. ned fra Eliteserien i lag med Bryne året 2003.

Fredrikstad
Klubben fra plankebyen har lange tradisjoner og flere meritter i norsk fotball. Har i likhet med oss vært nede noen sesonger i Post-Nord og kava, men rykket endelig opp igjen nå i 2020. Det satses stort på å komme tilbake på øverste nivå, hvor de sist var å finne i 2012. Det er ellers stor entusiasme rundt laget og mye folk på kamper.

Grorud
Etter en historisk sesong i 2019 rykket Grorud IL opp i OBOS-Ligaen for første gang i klubbens historie. Med et ungt lag klarte de holde plassen og endte til slutt på en 13 plass. Oslo-laget er et nytt bekjentskap for Bryne.

HamKam
Laget fra mjøsa så lenge ut til å bli sittende fast i sumpa, men så dukket Kjetil Rekdal opp, og fikk sving på sakene. Reka blir med som trener også kommende sesong.

Jerv
Det har blitt noen sesonger i OBOS-ligaen for gultrøyene fra Grimstad. I 2016 var de helt der oppe og endte på en 3 plass. Sesongen etterpå har de vært i andre enden av tabellen, men klart å berge plassen hvert år.

KFUM Oslo
Kåffa har hatt 2 sesonger på nest øverste nivå. Begge sesonger har de plassert seg på øvre halvdel.

Ranheim
Trønderne endte som nummer 4 i 2020 sesongen, men røk ut mot Sogndal i kvalifiseringsspillet til Eliteserien.

Raufoss
Gamleklubben til Parfait Bizoza imponerte med sjetteplass i OBOS-ligaen 2020. Var å finne i divisjonen i 2019. Da tapte vi borte, men vant hjemme.

Sandnes Ulf
Har fått en fin stadion, streber etter å komme seg opp til Eliteserien, men har de senere årene vært et stykke bak de beste i OBOS-ligaen. Tette og jevne oppgjør!

Sogndal
En velkjent og tøff motstander som vi har møtt mange ganger. Misset i år opprykk til Eliteserien for tredje år på rad, da de tapte playoff-kampen mot Mjøndalen. Blir nok å regne i toppen også i år.

Start
Laget som rykket ned i lag med Aalesund fra Eliteserien. A poeng med Mjøndalen, men røyk på målforskjell. Alltid kjekke turer ned til Kristiansand.

Stjørdals-Blink
Laget som overrasket stort i 2019-sesongen og rykket opp til OBOS-Ligaen. Berga til slutt plassen ved å slå Asker i begge kvalifiserings-kampene.

Strømmen
De grå-røde er vanligvis å se på nedre halvdel i OBOS-ligaen. Men de har en egen evne til å holde seg flytende. Har nå 10 sesonger på rad på nest øverste nivå.

Ullensaker/Kisa
Laget fra Jessheim. Vi har spilt mot dem 4 tidligere sesonger på nest-øverste nivå. Men friskest i minne er cup seieren i 4 runde i 2018. 0-0 etter full tid, hvor Bryne vinner straffespark med 4-3.

Åsane
Overraskelseslag i 2020 som knep kvalik-plass, men som måte se seg slått av Ranheim. Bydels laget fra Bergen satser på lokal gutter og kameratskapet står sterkt i klubben.

Annonse

Alfa safe utleie

Vi har det
du trenger

Alfa Safe er Jærens største utleievirksomhet. Vi er totalleverandør av maskiner og utstyr til bygg- og anleggsbransjen, håndverksbedrifter, offentlig sektor og til private.

Lyst å dele artikkelen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Skrevet av:

Legg igjen en kommentar