Hønefoss

Hønefoss er en gammel storhet som vi har spilt mot mange ganger tidligere. De var i Tippeligaen i 2013 sesongen men rykket ned dette året. 14 og 15 sesongen ble i 1.divisjon før de rykket ned igjen.
Vi har sett litt nærmere på Hønefoss for å prøve å finne ut om de er på vei oppover igjen.

Navn: Hønefoss Ballklubb
Stiftet:
1895
Fylke:
Buskerud
Avstand fra Bryne
: 565 km. 7,5 timers kjøretur.

Stadion:
Hønefoss spiller sine hjemmekamper på AKA Arena som har kunstgress. Flott stadion som ble bygget i 2009 og har en kapasitet på 4500. I fjor hadde Hønefoss et snitt på 972.

Draktene:
Hjemme drakten er hvit og grønn med svart shorts.
Borte drakten er svart og grønn med svart shorts.

A-laget:

Hønefoss spilte i fjor i avdeling 2 sammen med blant andre Byåsen og Nardo som vi også møter i år. Laget kom på 3.plass med 42.poeng. 4 over nedrykk og 22 bak opprykk.

Kampene til Hønefoss i fjor:

Laget tok like mange poeng på hjemmebane og bortebane.

Lagets toppscorer ble Kevin Beugre med 21 mål. Han ble også ligaens toppscorer og har nå meldt overgang til HamKam som kom på plassen over Hønefoss i fjor. Synd for Hønefoss og bra signering for HamKam. De hadde også Ibrahima Drame som fikk 9 mål i fjor.

Laget trenes av Frode Lafton som nå går under navnet Mr.HBK. Han er en ekte klubb legende og klubben har nå bestemt seg for at drakt nr.2 skal fredes for evig tid.

Det meldes hvert fall om optimisme og god tro foran denne sesongen og mange mener Hønefoss er en opprykkskandidat igjen.
Vi har snakket med lederen i supporterklubben til Hønefoss, Truls Briskelund.

  • Det har vært en TØFF tid for oss Hønefoss supportere med 2 nedrykk de siste årene. Nå prøver vi å mobilisere igjen opp mot seriestart. Vi har måttet starte nesten helt på ny igjen og nå er det spennende tider med stor fremgang på supportersiden.

Truls mener klubben er på rette veien igjen nå og håper å kjempe helt i toppen.

  • Før sesongen mistet vi spissen vår Kevine Beugre til Ham Kam. Utenom det har det hvert ett par spillere som har reist, men de fleste fra i fjor er med videre. Vi har fått inn noen spennende nye spillere så blir det spennende å se hva de unge gutta klarer i år. Klubben er i ferd med å bygge opp igjen «nye« HBK så vi har en god del unge lokale spillere. Tror vi skal være med å kjempe blant topp 4, håper på en kvalifiseringsplass men det blir veldig hardt!

Hva tenker du om 2.divisjon avdeling 2? Er du fornøyd med denne puljen eller ser du helst at dere var i den andre?

  • Jeg er ikke helt fornøyd med at vi havnet i denne avdelingen. Det er tøff avdeling men helt håpløst for oss supportere å reise på bortekamper. Alle østlandslagene utenom 2 får spille i samme gruppe med korte reise avstander. Puljen vår vil jeg si er den tøffeste og vanskeligste puljen å havne i. Dette blir spennende!

For å gi dere et lite bilde av hvordan Hønefoss ser ut per nå har vi tatt med lagoppstillingen fra siste treningskamp de hadde mot Lyn 11.mars.
Lagoppstilling sist treningskamp mot Lyn:

Alexander Pedersen – Sivert Øverby, Edo Colic, Joakim Rishovd, Ásgeir Þór Ingólfsson, Magnus Johannessen, Marko Valdimar Jankovic, Håkon Langdalen, Sivert Bukten, Ibrahima Dramé, Andreas Skattum Nordby.

Benken: Benjamin Omerovic, Daniel Østebø, Trace Murray, Moses, Christoffer Dalen, David Taraldsen.

Spillere inn og ut:

Inn:
Andreas Skattun Nordby ( Lørenskog )
Kenneth Diallo
Marko Valdimar Jankovic
Asgeir Thor Ingolfsen
Ismet Durack ( Keeper)
Alexander Pedersen
Trace Murray

Ut.
Marouane Mounji ( Skeid )
Ole Petter Berge
Durim Muqkurtaj
Kris Devaux ( Bryne )
Lennart Steffensen ( Legger opp )
Supporterklubb:
Fosseberget.

Treningskamper:
Hønefoss – Lyn 2-2
Hønefoss – Bærum 2-0
Ullern – Hønefoss 2-0
Ull Kisa – Hønefoss 5-0
Fram Larvik – Hønefoss 5-1
Hønefoss – Raufoss 2-2

Bryne møter Hønefoss 11. juni på Bryne stadion mens bortekampen går 24.september.

 

 

Annonse

Alfa safe utleie

Vi har det
du trenger

Alfa Safe er Jærens største utleievirksomhet. Vi er totalleverandør av maskiner og utstyr til bygg- og anleggsbransjen, håndverksbedrifter, offentlig sektor og til private.

Lyst å dele artikkelen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Skrevet av:

Legg igjen en kommentar