Knuste Strømsgodset

NULL

Bryne slo Godset 3-2Strømsgodset gikk til pause med en 2-1 ledelse over rødtrøyene, men i 2. omgang dominerte Bryne fullstendig og vant fullt fortjent 3-2 i en uhyre underholdende fotballkamp på Jæren.

Bryne kom også best i gang og Håvard Sakariassen førte hjemmelaget opp i ledelsen med en herlig lobb over Strømsgodset-keeper Thomas Andrè Ødegaard. «Sakk» står nå bokført med fem scoringer på to kamper for jærlaget, som for alvor er med i kampen om opprykk igjen.

Kamprapport »

Før Sakariassens scoring hadde Strømsgodset forøvrig to helt utrolige sjanser, men ballen ville ikke i mål for Drammens-laget. Det ville den imidlertid etter 30 minutter, da tidligere Viking-spiller Ronny Deila utlignet til 1-1. Kvarteret etterpå var nok en eks-Viking frampå å førte «Godset» fortjent opp i ledelsen, med en flott stupheading fra ungareren Peter Kovacs.

Slo tilbake
I pausen ga Bryne-trener Magnus Johansson klar beskjed om at han ville ha høyere press, og spillerne gjorde som svensken sa, og fikk betalt for det. Spillemessig var det et helt forandret Bryne-lag som entret banen etter den 15 minutter lange pausen, noe som fikk publikum til å ta helt av på tribunen. B-Gjengen holdt det gående de resterende 45 minuttene av kampen, uten pause, og fikk ved flere anledninger også med seg resten av hjemmepublikummet, noe som skapte en herlig stemning rundt toppoppgjøret.

På banen taklet og fintet Bryne-spillerne og vant klart flest dueller av de to lagene, og det var en fullt fortjent scoring for hjemmelaget da midtstopper Ronny Espedal utlignet til 2-2. Et hjørnespark fra venstreback Jørn Hagen traff Espedal på bakre stolpe, som satte ballen i mål med pannebrasken.

Et kvarter senere var samme mann på farten igjen, denne gang på et innlegg fra Knut Sirevåg som ble headet i mål via stolperoten.

– Naturligvis er det kjekt å score to mål og bli matchvinner, men i dag syns jeg hele laget var godt. Det er det kollektive som gjelder, og der var vi meget solide i dag, sier Ronny Espedal til aftenbladet.no.

Utklasset Godset
Hele laget storspillte i den underholdende andreomgangen, men på stilligen 3-2 var Peter Kovacs frempå med et forsøk på en halv-volley. Dessverre for Kovacs traff han ikke rent, og Bryne-keeper Roger Eskeland kunne dermed enkelt snappe opp ballen.

Hjemmelaget styrte kampen og stoppet effektivt det lille Godset hadde å by på, og var klart nærmere 4-2 en Godset var 3-3. Blandt annet var unggutten Vidar Nisja alene med keeper da det var gått 90 minutter, men ballen går via stolpen og ut.

Bryne-trener Magnus Johansson var en særdeles tilfreds mann etter den sterke 3-2 seieren over Strømsgodset, og laget hans står nå bokført med tre strake seire.

– Nå er vi med og lukter på kvalikplassen, og vi kommer til å få spille mange gøye og viktige kamper utover høsten, sier Johansson til SA.

Misfornøyd Fagermo
Bryne er nå à poeng med Bodø/Glimt på tredje plass, men nordlendingene står med en bedre målforskjell en jærlaget, mye takket være Sakariassens 10 scoringer for gultrøyene. Strømsgodset ligger fortsatt på andre plass med sine 47 poeng etter tapet for Bryne.

– Det er som om vi slår av en bryter i den andre omgangen. Vi slutter med alt det vi gjorde riktig i den første. Det er mulig spillerne tar litt for enkelt på det siden vi dominerte såpass de første 45 minuttene, sier en svært skuffet og irritert Fagermo til SA etter kampslutt.

For Bryne venter nå enda en hjemmekamp mot nedrykkstruede Haugesund, mens Strømsgodset må ut i kamp mot Bodø/Glimt, som forøvrig har en kamp mindre spillt. Laget møter Manglerud/Star den 13. septemer.

Fornøyd med Jacobs
For Bryne debuterte namibiske Quinton Jacobs på midtbanen, og selv om 27-åringen slet med å komme igang valgte Magnus Johansson å fortsette med debutanten i Brynes nykomponerte midtbane.

Kaptein Kai Ove Stokkeland forlot banen allerede etter 20 minutter i kveldens kamp, og ble erstattet av Marius Helle. Paul Oyuga ble skjøvet ned på midtbanen sammen med Jacobs, mens Helle og Sakariassen spillte sammen på topp.

Til aftenbladet skryter Johansson av debutant Jacobs, som selv også var fornøyd, men sliten, etter seieren.

– Vi valgte og fortsette med ham, og det viste seg å være lurt. Det var han som sørget for at vi beholdt roen i spillet vårt de siste 20 minuttene av 2. omgang, sier Johansson om sin siste nyervervelse.