Bryne banket serielederen

NULL

Bryne seier 2-1 over AalesundBryne var best og produserte sjanse på sjanse, men en god Adin Brown i Aalesund-målet satte en stopper for målfest på Bryne Stadion.

Kampens resultat (2-1) er på mange måter litt misvisende. Begge lag hadde store sjanser til å score flere mål, men kampens to store profiler ble keeperne Roger Eskeland og Adin Brown. Begge stoppet effektivt alt som kom mot dem av målsjanser, ser vi vekk fra de tre målene som ble scoret på stadion.

Kamprapport »

Ledelsen glapp
Allerede etter tre minutter gikk Aalesund opp i ledelsen etter at Tor Hogne Aarøy ikke uventet vant en hodeduell i feltet. Ballen endte hos Adecco-ligaens toppscorer, Dede Anderson, som scoret i kamp med en Bryne-spiller. Skuffelsen var stor blandt publikum på både «Store Stå» og «Litle Stå», hvor B-Gjengen holder til. Etter AaFKs scoring tok imidlertid Bryne over det meste av banespillet og vartet opp med det ene angrepet etter det andre.

– Vi ble alle sammen tent av det litt uheldige baklengsmålet i begynnelsen av kampen. Laget angrep med en fandenivoldsk innstilling og vi hadde det moro ut på der, sier Ronny Espedal til Jærbladet.

Etter et kvarter skulle Bryne få sin første belønning i det som karakteriseres som årsbeste av Magnus Johannsons menn. Paul Oyuga stusset et utspark fra Roger Eskeland til Allan Borgvardt, som i kamp med flere Aalesund-spillere elegant chippet ballen over Adin Brown.

Allan Borgvardt har redusert til 1-1 mot Aalesund, foto Svein Harald Kleppe - Brynefk.no

Til Stavanger Aftenblad sier Borgvardt:

– Jeg forsøkte bevisst å chippe ballen over keeper, og den gikk inn. Aalesunds målvakt var meget god, men jeg gleder meg til den dagen vi scorer fire-fem mål på alle de sjansene vi spiller oss frem til.

Bryne produserte 14-15 klare målsjanser mot Aalesund. Blant annet var både Borgvardt og kantspiller Kydland alene med amerikanske Brown, men litt uflaks, litt udyktighet, samt gode Brown i AaFK-målet satte en stopper for målfesten.

– Vi skulle hatt flere scoringer, det er det ingen tvil om. Vi vinner likevel fortjent og det gleder, sa Bryne-trener Magnus Johansson til SA etter kampslutt, og sier til samme avis at han har vanskelig for å trekke frem enkeltspillere i kampen.

– Vi kommer ikke utenom at Roger Eskeland hadde en avgjørende redning i 2. omgang, men jeg synes hele laget spilte bra. Vi fremstår mer som et lag, og jeg er veldig fornøyd med at vi er så kompakte og står så samlet i forsvar. I tillegg viser vi oss som mer spillende offensivt, og er mye bedre enn divisjonens beste lag.

Bryne overlegne
Festfotballen fortsatte på Bryne Stadion, og etter 24 minutters spill var det midtstopper Ronny Espedal som fikk vist seg frem ved å føre Bryne opp i en 2-1 ledelse. Angrepsviljen, pasningsspillet og aggressiviteten i Bryne-laget var enorm, og laget hadde flere gylne muligheter til å øke ledelsen, men ved halvspilt kamp var stillingen fortsatt, og noe overraskende, bare 2-1 til hjemmelaget etter en forrykende 1. omgang.
Andre omgang var ikke like bra som den første, men Bryne styrte fortsatt kampen mens Aalesund kom mer med på farlige overganger. Målscorer Dede Anderson hadde en fet sjanse til å utligne til 2-2, men ettertraktede Eskeland i Bryne-målet stod som en vegg i mål og reddet de rødkledde ved flere anledninger. På midtbanen storspilte kaptein Kai Ove Stokkeland, som også var nær ved å tegne seg på scoringslisten etter et tungt og hardt skudd i 1. omgang.

Overså straffespark
Kampens dommer Roy Helge Olsen kom noe unødvendig i fokus da han overså et soleklart straffespark til vertene. Målscorer Ronny Espedal ble holdt innenfor 16-meteren, men dommer Olsen var ikke enig og lot spillet gå videre.

– Jeg skulle kanskje ha kastet meg. Det var et soleklart straffespark, sier Espedal til Jærbladet, som likevel ble matchvinner for hjemmelaget.

Ellers er det verdt å nevne at Brynes kenyanske måljeger Paul Oyuga faktisk fikk det ene frisparket etter det andre i søndagens kamp, i motsetning til alle de tvilsomme tilfellene tidligere i år da Oyuga har blitt blåst mot …

Kampens tre tillagte minutter ble forferdelig lange på Bryne Stadion, men de rødkledde på banen stod frem og beholdt 2-1 seieren til Olsens siste blås på fløyta. Dermed kunne de 11 utvalgte slippe jubelen løs sammen med publikum på tribunene, som etter den fantastiske seieren stod igjen etter kampslutt for å hylle sine helter.

Fortsatt ubeseiret
Etter søndagens fotballfest er Bryne fortsatt, som eneste lag i de to øverste divisjonene, uten tap. Laget har nå 24 poeng, og har en gyllen mulighet til å gå forbi Strømsgodset på tabellen i den direktesendte TV2 kampen borte mot Sogndal førstkommende fredag.

Kampen byr også på gjensyn med tidligere Bryne-spillere som Ole Hjelmhaug og Kim Rune Hellesund. Og etter at både Bryne og Sogndal slo AaFK og Godset i søndagens kamper venter et tett og spennende oppgjør i saftkokarbygda. Forrige oppgjør mellom de to lagene endte begge med Bryne-seier, henholdsvis 4-0 på bortebane og 5-0 på Jæren.