Før kampen: Kongsvinger – Bryne

Ny helg, ny serierunde og ny bortekamp for Bryne FK. Turen går igjen til Østlandet, nærmere bestemt Kongsvinger. Kongsvinger har hvert gode på hjemmebane de siste kampene og kan vise til imponerende 8-1 i målforskjell mot Hamkam og Kristiansund på de 2 siste. Heldigvis for oss kan vi si at vi har et godt tak på Kongsvinger på bortebane.

Tidligere oppgjør mellom lagene:

Bryne og Kongsvinger er to lag som kjenner hverandre godt. Fra 2004 til i år har lagene målt krefter hvert år utenom 2010 da Kongsvinger hadde en liten tur opp i Tippeligaen.

Ser vi på de 10 siste kampene får vi følgende tabell.

1. Bryne 6 seirer og 4 tap 11-9 i målforskjell.
2. Kongsvinger 4 seirer og 6 tap 9-11 i målforskjell.

Det ender med andre ord veldig sjeldent uavgjort når disse lagene møttes. Vi må også helt tilbake til 2005 for å finne sist et av lagene klarte å score 3 mål på motstanderen.

Sist lagene møttes var 16.mai tidligere i år. Bryne inviterte til fest og 1763 tilskuere møtte opp for å se Bryne fortsette den gode hjemmestatistikken. En kjedelig kamp med lite sjanser endte til slutt opp med at Olav Tuelo Johannesen sendte et friskark fra ca. 20 meter i mål etter 74 minutter. Kampen endte 1-0 til Kongsvinger.

Vi kan også nevne noen tidligere Bryne spillere som har spilt for Kongsvinger:
Svein Enersen, Caleb Francis, Pål Håpnes, Jaakko Nyberg, Kai Risholt og Brynes kaptein Vegar Landro.

Litt om Kongsvinger:

Kongsvinger spiller sine hjemmekamper på Gjemselund Stadion som har kunstgress som underlag.
Stadion har en kapasitet på 6700 men til nå i år ligger tilskuersnittet på 971.

Kongsvinger befinner seg på 12.plass på tabellen 5 poeng over nedrykksstreken. Laget står med 6 seirer der 5 av disse har kommet på hjemmebane, 8 uavgjort og 8 tap. Målforskjellen ligger på 31-35

Kongsvinger var inne i en god periode der de slo Hamkam og Kristiansund hjemme og uavgjort mot Fredrikstad på bortebane men gikk forrige helg på en grei 3-0 smell mot Mjøndalen.

Lagets toppscorer er Magnus Myklebust med 9 mål og 4 assist så langt. Bak han følger Olav Tuelo Johannsesen med 5 mål og 4 assist.

Kongsvinger må klare seg uten Emilie Dadjo som fikk sitt tredje gule kort sist helg men får samtidig tilbake Edward Owusu tilbake fra karantene.