Gratulerer, Sakk!

NULL

3-4 seier mot Manglerud StarHåvard Sakariassen fyller 30 år i dag, mandag. I går startet han feiringen med hele fire scoringer for Bryne mot Manglerud Star.

Bryne og Håvard Sakariassen brukte ikke lange tiden på å sette standarden for en bra fotballkamp søndag kveld.

Da stadionuret viste 17 minutter hadde Brynes nye superspiss, Håvard Sakariassen, puttet tre ganger for Bryne, og dermed laget ekte hat-trick. «Sakk» hadde før gårsdagens kamp ikke scoret et eneste mål i Bryne-drakten etter at han forlot Bodø/Glimt som toppscorer, men mot Manglerud Star løsnet det for fullt.

Kamprapport »

Tre kjappe i første
Etter fem spilte minutter åpnet Sakariassen showet, til stor jubel fra de rødkledde på tribunen. 11 minutt senere doblet samme mann ledelsen, og Bryne-tilhengerne hadde ikke fått satt seg før «Sakk» satte sitt tredje, av totalt fire mål, i kampen. Håvard troner nå høyest på toppscorerlisten i Adecco-ligaen med sine 14 nettkjenninger.

3-0 holdt seg til pause, men etter bare 3 spillte minutter satte Manglerud Star inn sin første redusering. Etter dette gikk spillet for det meste frem og tilbake, uten den store dominansen fra hverken Bryne eller M/S, som imidlertid skal ha honnør for at de aldri ga opp. Hjemmelaget viste seg som et tidvis ballsikkert lag, og som et av de få lagene i bunnen av tabellen som faktisk tørr spille fotball, selv om de ikke var helt på nett de første 45 minuttene.

Men at de skulle få tre mål var strengt tatt unødvendig av Bryne, som har hatt en tendens til å slippe inn unødvendige mål i sluttfasen av kampene.

Nært MS-poeng
– Det er altfor dårlig av oss å slippe inn tre mål i andre omgang, men MS kjørte på og flyttet mange mann opp i angrep. Kanskje blir vi litt slakke når vi leder med tre mål, og kanskje blir vi litt stresset når de reduserer like etter pause, sier Brynes venstreback Jørn Hagen til aftenbladet.no

De fleste trodde nok kampen var punktert da Sakariassen satte sitt fjerde for dagen, men Manglerud Star satte inn en massiv sluttspurt og hjemmelaget var nær ved å stjele et poeng da de reduserte til 3-4 minutter før slutt. Bryne-spillerne virket noe slakke det siste kvarteret av kampen, noe Hagen bekrefter overfor SA.

– Vi blir litt sløve og ukonsentrerte, og må skjerpe oss mer i slutten av kampene.

Alt i alt vinner Bryne en fortjent seier over Manglerud Star, og jærlaget har nå bare 3 poeng opp til Bodø/Glimt på kvalikkplass, som forøvrig tapte for Follo.

Neste mandag tar Bryne i mot Strømsgodset som troner øverst på tabellen i Adecco-ligaen, etter 2-0 seieren over Haugesund. TV2 sender toppoppgjøret direkte fra Bryne Stadion med avspark kl 1745, og de som gikk glipp av Sakkariassens scoringshow mot Manglerud Star bør absolutt ta turen til Stadion den 4.september. Sakariassen svarte på tiltale fra kritikkerne etter den målløse starten i Bryne-drakten og beviste i gårsdagens kamp hvorfor nettop han er hentet til Jæren.