Lederens røst

Hei alle fantastiske Bryne FK venner.

Jeg har lenge sagt at jeg skal roe ned alt snakket rundt Bryne FK til etter sesongen. Det har hvert mange lange og tunge dager den siste mnd. Jeg har prøvd å være positiv og støttet laget så langt det lar seg gjøre.

Nå er det slutt, og for en vanvittig avslutning vi fikk på sesongen. Min soleklart største opplevelse som Bryne FK supporter. Kampen mot Bærum kommer jeg aldri til å glemme. Litt rart å tenke tilbake hvilken sinnsyk stemning det ble for å ha berget plassen i OBOS ligaen. Det er liksom ikke dette vi skal feire, men når alt vi har hatt å feire de siste 10 årene er alle seirene mot Viking må vi feire det vi kan. Å feira – dæ kan me!

Årets sesong startet bra med 2 seiere på de 2 første. Ja det var mot Hønefoss og Nest Sotra, men uansett herlig å komme i gang med 6.poeng. Folk var positive og hadde troen på en god sesong.

Det ble snakket om at i år hadde vi en ung og sulten tropp med gjennomsnittsalder på 21? år. Det var dette vi ville ha. Etter halvspilt sesong lå vi på 6. plass med 22 poeng og 28-26 i målforskjell.

Så kom sommeren og vi solgte Viljar og Henrik til Brann og Start. Noe vi «måtte» gjøre med tanke på økonomien. Bøgild og Dahle ble hentet inn. Bøgild har stanget og stanget hele høsten men i siste serierunde løsnet det HELDIGVIS for Mads. Dahle må vi kunne si ikke har levert opp til forventningene alle hadde. Det var meget god stemning når endelig Emil Dahle signerte for oss. Men mot Bærum viste også Dahle litt av hva han kan, en fantastisk pasning som sendte Skartun igjennom som førte til målet.

Det har vært en lang og dårlig sesong, med kamper innimellom som faktisk har hvert meget bra. Har ikke tall på hvor mange lag vi har rundspilt i år, men allikevel endt opp med tap. Det er ikke uflaks når det skjer gang på gang, men mangel på dyktighet og ukonsentrerte spillere. Alle i klubben, spillere, trenere, ledelse og alle som ser på vet at det ikke er godt nok.

Det er utrolig mye som aldri kommer ut fra en garderobe og et klubbhus om hvorfor ting kanskje er som de er. Jeg vil faktisk gi litt ros til Asle Tjøtta og Nils Steinsland som har stått gjennom stormen og fredet Gaute Larsen. Dette viser at vi har noen med baller i klubben som tørr og stå rakrygget når alt går i mot. Innsatsen Asle har gjort på klubbhuset er det bare å ta hatten av for. Tror mange hadde kastet inn håndkleet her, med alt motgangen du har hatt. Mange har uttalt at styret må få baller og sparke Gaute. I mine øyne er det baller de har vist som har stått imot presset den siste mnd.

Januar 2014 signerte Gaute ny kontrakt med oss. Dette var de aller fleste veldig fornøyde med. Vi har ikke opplevd SKIKKELIG motgang med Gaute Larsen før denne høsten. HALVE ligaen var et nødskrik fra nedrykk i år, resten kjemper mot opprykk. Jeg skulle veldig, veldig gjerne vært i den andre gruppen, men det er små marginer så hadde vi også vært der.

Gaute fortjener også mye ros for Viljar Vevatne. Hentet inn en spiller ingen utenom de som kjente han hadde hørt om. «Hva i aller dager tenker han på nå?» Tenkte vi. En for fremtiden var dette. Det tok ikke lang tid før han var den første som ble tatt ut på laget. En mann som har sikret oss solide inntekter i et trøblete år.

Som dere sikker har skjønt, er jeg for at Gaute Larsen bør få fortsette. Litt motgang må vi også tåle. Ja, vi har hatt motgang i 10 år, og overlevde med et nødskrik i år. Men de siste årene har vist at et trenerskiftet ikke skaper gull og grønne skoger og en fantastisk økonomi i mer en 1-2 år. Jeg er drittlei av alt dette vaset. Jeg er sikker på at hele klubben har lært utrolig mye av dette året og jeg har god tro på at de finner utav dette problemet vi har i Bryne FK, og stiller sterkt neste år. Men det hjelper ikke at vi går rundt fly forbanna og kritisere alt som blir gjort. Rydd opp og gå ut å spre optimisme igjen frem mot neste år. Det blir nok mye utskiftninger i troppen i vinter, la oss håpe de finner de rette typene nå. Ønskeliste: Vidar Nisja, Geir Andre Herrem og hvertfall ett til rasshøl som årets spiller i B-Gjengen Bjørnar Holmvik så fint uttalte.

Ett liv, en klubb
Morten Seland
Leder B-Gjengen.

Annonse

En podkast om Bryne FK

Store Stå

Store Stå er en podcast om fotballkluben Bryne FK. Podcasten produseres av den uoffisielle supporterklubben B-gjengen. De som drifter og produserer episodene brenner virkelig for Bryne FK, og dekker det meste som rører seg i og rundt klubben.

Spotify Logo

Lyst å dele artikkelen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Skrevet av:

Legg igjen en kommentar