Lederens røst

Det nærmer seg jul, og nå er endelig Tippeligaen også avsluttet. Gledelig at viking tapte og endte langt nede på tabellen. Nå kan vi som liker å se fotball på tv, konsentrere oss fullt og helt om Premier League. De fleste av oss går også og venter på spennende nyheter fra Bryne FK. Hvem spiller for oss i 2012, og hvem blir ny assistent trener?

I dag ble det klart at Tom Mangersnes har blitt enig med en annen klubb. Førstevalget til Bryne glipper altså. Hvem som er aktuelle utenom Mangersnes vet jeg ikke. Klubben var temmelig sikre på at det skulle gå i orden med han. Det blir spennende å se hvilke(t) navn som dukker opp i media. Jeg håper i det minste at det blir en som ikke kjenner klubben godt fra før av. Bryne trenger folk utenifra.

Gledelig er det også at Geir Andrè Herrem syns at borte bra men hjemme best. Vi vet alle hva den karen kan levere for oss i 2012 om vi klarer å holde han skadefri. Det å lese at han trente med det andre laget satte hvert fall en støkk i meg. Enda mer glad ble jeg når jeg fikk vite at han hadde signert for oss!

En annen spiller som allerede er klar for Brynespill er Kris Bright. Det også en spiss. Hvilke forventninger vi skal ha til han er for meg usikkert. Han har vært innom en rekke klubber, og selv om han scora bra for Kristiansund så er jeg usikker på hvilket nivå han er på. Jeg håper Bryne har gjort en god signering. Kanskje er det en ny Pavlovic eller Oyouga?

Hva mer trenger vi til 2012? Jeg skal hvert fall fortelle deg hva jeg mener.

På keeperplassen har vi to gode keepere. Anders står så å si hver kamp, og skulle noe skje med han så har vi en ung og lovende keeper i Jonas i bakhånd. Der trenger vi forhåpentligvis ikke gjøre noe før om ett par år.

Forsvaret har i 2011 sluppet inn lite mål. Jeg vil uansett ha inn en god midtstopper ved siden av Møster, så kan vi ha Vetle i bakhånd. Skader og karantener blir det uansett. Vetle har vært helt grei i de kampene han har spilt, men det lukter ikke topp plassering av Møster/Gulowsen. Vi husker alle Lemsalu/Andreasson og Haraldsen/Andreasson. For noen stopperpar det var!

Backene har prestert greit i 2011 sett under ett. Landro har spilt sin beste sesong i Brynedrakta og vi håper at det fortsetter på samme nivå i 2012.
Midtsian har ikke prestert like bra. Hvis han finner tilbake til den formen vi alle vet han har inne, så trenger vi ikke bekymre oss for de posisjonene neste år.

I midtbaneleddet finner vi det største forbedringspotensialet. Vi har typer som Ertzeid, Høyland og Larsen (og Efe hvis han blir med) som er flinke til å løpe i veien for motstandere. Håkon Stenersen er dessverre ute til sommeren så han regner jeg ikke med. Problemet med de vi har på sentral midtbane per nå er at de klarer ikke å spille ballen til en med rød drakt. Vi trenger en veldig god som kan spille sentralt og strø pasninger fremover på banen. Stokkeland gjorde det før, men pilen hans peker dessverre feil vei.

Vi trenger også en offensiv og god høyre kant som kan bidra med løp, innlegg og skudd. De vokser ikke på trær de heller. (Hvert fall ikke i Alta). Jeg håper at Marius får en god jul og vinter slik at han finner tilbake til seg selv neste år.

Konklusjonen på midten blir at jeg mener vi må ha inn minst to spillere. En sentralt og en høyre kant.

Helt fremme på banen er det stappfullt. Hvis Herrem og Bright er fit for fight og presterer bra, så er jeg glad det ikke er meg som skal ta ut laget. Risholt, Høiland, G.A Herrem, Bright og O.T Herrem er det Bergersen har å velge mellom. Det skal ikke stå på spissene i 2012 skulle en tro. Her må også noe gjøres i vinter. Herrem må være 100% fit før sesongen begynner, og han må være det gjennom store deler av 2012. Høiland må også begynne å trener litt mer. Jeg hører hele tiden at de som scorer mye mål, de som er de beste i verden, de står igjen etter trening og terper på avsluttninger. Bare ett tips til deg Tommy. Altfor mange 100% har blitt sløst bort i 2011. Skal Tommy ha noen som helst sjanse til å spille fast for Bryne i 2012, så må han trene til å bli bedre til å avslutte.

De som definitivt ikke spiller for Bryne i 2012 er Klaus Petersen, Marius Bjorheim, Mats Cato Moldskred og Martin Norbye. Det er vel spesielt en som muligens kommer til å bli savnet av disse. Jeg vil uansett takke alle for den jobben de har gjort for Bryne, og lykke til videre.

Vi er inne i en spennende tid. Hvem kommer og forsvinner noen flere? Vi skulle vel alle drømt om å kunne påvirke dette. Det vi vet er at Bryne trenger en assistent trener og flere spillere. Jeg vil ha en midtstopper, en sentral kreativ midtbanespiller i sin beste alder og en høyrekant med futt i.

Lykke til på jakten Bergersen!

Ett liv, en klubb

Annonse

Pride in every move

100% Aarbakke

For 100 år siden startet Aarbakke hestesko produksjon i Bryne, Norge. I dag er Aarbakke blant verdens ledende avanserte mekaniske selskaper, kjent for å tenke ut av boksen, ha sterke bånd til lokalsamfunnet og ha et attraktivt arbeidsmiljø

Lyst å dele artikkelen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Skrevet av:

Legg igjen en kommentar