Revansjesugne Bryne slo tilbake

Etter den alt annet en imponerende starten i Bergen var det en revansjelysten gjeng som entret grassmatta til årets første seriekamp på Bryne Stadion. Magnus foretok tre endringer i forhold til laget som møtte Løv-Ham; Antonio Aceiton De Haro måtte vike for en spillesugen Bjørn Ingvar Kydland, som tok plassen på venstre flanke. Vegar Landro ble flyttet ned til sin vante posisjon som høyreback, mens Aleksander Midtsian gikk fra høyre til venstre flanke.

Bryne startet aggressivt og førte kampen i åpningsminuttene og produserte flere store sjanser. Seks minutter ut i kampen fikk Bryne frispark, og det er duket for dødballsekspert Aleksander Midtsian. Fra rundt 18 meter klinket Midtsian ballen forbi muren og bak Terje Skjeldestad i Songdal målet. For en start av Bryne!

Kamprapport »

Sogndal fikk lite til i løpet av de 45 første minuttene og skapte ikke en eneste målsjanse. De var det Bryne som stod for, men ballen ville absolutt ikke i mål. 7 minutter før halv tid får Bryne corner. Foran mål får hjemmelaget headet ballen i stangen før den spretter ned på streken, men Sogndal får ballen unna. Dermed kan lagene gå til pause på stillingen 1-0 etter 45 minutter med Bryne-dominans.

Jærens Superlag fortsatte det gode spillet etter pause, og snaut et kvarter ut i omgangen kom scoring nr. to. Kai Ove Stokkeland får ballen etter et kjapt slått frispark og stormer mot mål. Der lurer Ålgårds-ekspressen Marius Helle, som setter ballen kontant i mål til 2-0.

Mens de alle fleste av de 2656 tilskuerne på Bryne Stadion håpet på ny scoring til hjemmelaget, var det i stedet gjestene fra Sogn som ufortjent fikk redusere til 2-1. Dog var de aldri nærme å få med seg poeng, men scoringen gjorde det siste kvarteret på Bryne stadion mer spennende enn nødvendig.

Like før full tid må Bryne-keeper Nuno Marques kaste inn håndkleet og rutinerte Roger Eskeland fikk sine første minutter i Adeccoligaen 2007. Nuno selv har tro på å være klar til bortekampen mot Moss neste søndag, og regner ikke skaden som alvorlig.

4 minutter på overtid blåser dommer Ole Kamben av kampen, og Bryne-spillerne kan stolte gå å ta bølgen foran B-Gjengen. Med innsatsen i bunn og hjertet utenpå drakten vant Bryne kampen fullt fortjent.

Bryne er nå oppe på en 6 plass med 3 poeng. Ham-Kam og Molde står med full pott etter to runder, mens Bodø/Glimt, Hønefoss og Løv-Ham ligger på plassene foran Bryne.